Startpagina Pluimvee

Europese Commissie wil einde aan omzeilen importtarieven kippenborst

De Europese Commissie gaat met Oekraïne onderhandelen over bestaande handelsafspraken, waarin onder meer de invoer van kippenvlees uit Oekraïne naar de EU is geregeld. Volgens critici zoals de Landsbond wordt er gefraudeerd of toch in elk geval niet in de geest van de afspraken gehandeld. Zo zouden vanuit Oekraïne kippenborsten met een klein stukje vleugel worden ingevoerd, om tegen nultarief de markt op te kunnen.

In 2016 besloot de EU aan Oekraïne een aantal handelsvoordelen te geven. De handelsafspraken zijn onderdeel van een breder associatieverdrag waar groot strategisch belang aan wordt gehecht. De EU zelf noemt het een ‘pionierend document’ dat als model kan dienen voor afspraken met andere Oost-Europese landen die geen lid zijn van de EU, maar dat mogelijk op termijn wel zouden kunnen worden. Het is een akkoord dat naast handelsaspecten ook diepgaande afspraken over politieke samenwerking behelst.

De EU...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Pluimvee

Ophokplicht pluimvee vervalt in heel Nederland

Pluimvee De ophokplicht voor pluimvee geldt niet meer in het vakantiepark Limburgse Peel en in de regio Gelderse Vallei, zo heeft de Nederlandse minister van Landbouw Piet Adema woensdag 24 april bekendgemaakt. Daarmee is de plicht in heel Nederland vervallen.
Meer artikelen bekijken