Startpagina Pluimvee

Eén sterke vrouw, 148.000 biologische kippen

De volgende stop is in Kent County, Delaware, waar Georgie Cartanza haar biologisch kippenbedrijf runt. Vier enorme stallen heeft ze, die voorzien zijn van voldoende verrijking voor de kippen. Door slimme keuzes kan ze rendabel zijn, maar vaart het milieu er ook wel bij. Zo kon ze met steun van het landbouwministerie een mestopslagconstructie bouwen.

Georgie heeft een hart voor de sector. Hoewel ze al 25 jaar in de sector zit, heeft ze slecht 13 jaar ervan haar eigen kippenboerderij. Drie jaar geleden schakelde ze over naar biologische kweek. “In de US is er een sterke druk om over te gaan naar antibioticavrij. Daarom schakelde ik over, en kwam ik hoger te staan in de waardeketen. Ik heb niets tegen reguliere kippen, maar er is ook niets mis met die van mij. Echter, ze zijn drie keer zo duur in productiekost, en dat komt vooral door hun voedsel.”...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Pluimvee

Ophokplicht pluimvee vervalt in heel Nederland

Pluimvee De ophokplicht voor pluimvee geldt niet meer in het vakantiepark Limburgse Peel en in de regio Gelderse Vallei, zo heeft de Nederlandse minister van Landbouw Piet Adema woensdag 24 april bekendgemaakt. Daarmee is de plicht in heel Nederland vervallen.
Meer artikelen bekijken