Startpagina Pluimvee

Proefbedrijf Pluimveehouderij gaat met partners bloedluizen te lijf

Het Proefbedrijf Pluimveehouderij gaat met internationale partners op zoek naar een duurzame oplossing voor bloedluizen bij legkippen. De oplossing wordt gezocht in een combinatie van bestrijdingsmiddelen. Negentig procent van de kippenstallen in Noordwest-Europa kampt met bloedluizen. Dit leidt tot een geschat verlies van meer dan €100 miljoen per jaar.

Bloedluizen zijn een grote bedreiging voor het welzijn van kippen. ‘s Nachts zuigen ze het bloed uit de kippen met bloedarmoede, gebrek aan eieren en soms zelfs de dood tot gevolg. Schadelijke bestrijdingsmiddelen zijn verboden. De fipronil-crisis toonde aan dat pluimveehouders heel hard op zoek zijn naar oplossingen. Het Proefbedrijf Pluimveehouderij, onderdeel van de provincie Antwerpen, bindt de strijd aan met de bloedluizen.

Antwerps gedeputeerde voor Landbouw Ludwig Caluwé (CD&V): “Ondanks 20 jaar doorgedreven onderzoek door het Proefbedrijf...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Pluimvee

Ophokplicht pluimvee vervalt in heel Nederland

Pluimvee De ophokplicht voor pluimvee geldt niet meer in het vakantiepark Limburgse Peel en in de regio Gelderse Vallei, zo heeft de Nederlandse minister van Landbouw Piet Adema woensdag 24 april bekendgemaakt. Daarmee is de plicht in heel Nederland vervallen.
Meer artikelen bekijken