Startpagina Varkens

Landbouwsector kwaad en gechoqueerd door slachthuis Tielt

De beelden die dierenrechtenorganisatie “Animal Rights” maakte in het slachthuis van Tielt zetten ook kwaad bloed bij de boerenorganisaties. Ze veroordelen het slachthuis in ferme bewoordingen, maar vrezen ook dat boeren de rekening zullen betalen van een schandaal waar ze geen schuld aan hebben.

Boerenbond noemt de praktijken die in de beelden gemaakt worden “zeer ernstige mistoestanden die een aanfluiting zijn van de meest elementaire dierenwelzijnsregels.” Volgens Boerenbond zijn varkenshouders zwaar aangeslagen door de beelden. Zij doen er immers alles aan om hun varkens, met respect voor dierenwelzijn, slachtrijp te maken en deze gezond en in goede conditie aan te leveren aan het slachthuis. Zij verwachten dan ook dat de schakels in de keten na de boerderij een zorgzame behandeling garanderen, de geldende dierenwelzijnswetgeving en de sanitaire regels respecteren...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Varkens

Kraamstalindex zorgt effectief voor betere prestaties in de kraamstal

Varkens Uit onderzoek van de KU Leuven blijkt dat de introductie van de kraamstalindex binnen de Vlaamse Piétrain Fokkerij (VPF) effectief geleid heeft tot betere prestaties in de kraamstal. Zowel in de eigen bedrijven van de VPF als binnen de ILVO-testwerking eindberen nam de vitaliteit van biggen toe tussen 2019 en 2023, terwijl erfelijke gebreken en sterfte afnamen.
Meer artikelen bekijken