Startpagina Varkens

Jagersvereniging: geen bewijs voor illegale import everzwijnen

Vooralsnog is geen enkel bewijs gepresenteerd dat inderdaad everzwijnen zijn geïmporteerd uit Oost-Europa of andere derde landen. Uit te sluiten valt het niet. Dat zegt woordvoerder Maarten Goethals van de Hubertus Vereniging Vlaanderen (HVV) in reactie op uitlatingen van een anonieme jager in de media. HVV verenigt circa 7.500 Vlaamse jagers.

HVV reageert op een verslag van de RTBF, de openbare omroep voor Franstalig België. RTBF voerde een anonieme jager op die een link suggereert tussen illegale import van everzwijnen en de vondst van Afrikaanse varkenspest in de provincie Luxemburg. Het zou een publiek geheim zijn dat dieren worden geïmporteerd om te worden geschoten. Ook is gesproken over een illegale everzwijnenkwekerij. Het zou zuur zijn: illegale import van everzwijnen die nu de varkenshouderij bedreigen.

Sommige jagers die zijn aangesloten bij HVV vertellen soortgelijke verhalen,...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Varkens

Kraamstalindex zorgt effectief voor betere prestaties in de kraamstal

Varkens Uit onderzoek van de KU Leuven blijkt dat de introductie van de kraamstalindex binnen de Vlaamse Piétrain Fokkerij (VPF) effectief geleid heeft tot betere prestaties in de kraamstal. Zowel in de eigen bedrijven van de VPF als binnen de ILVO-testwerking eindberen nam de vitaliteit van biggen toe tussen 2019 en 2023, terwijl erfelijke gebreken en sterfte afnamen.
Meer artikelen bekijken