Startpagina Wetgeving

Strijd om Zeeuwse landbouwgrond

De eigenaar van Katoen Natie en havenmagnaat Fernand Huts kocht vorig jaar 450 ha landbouwgrond van het Gentse OCMW aan een erg gunstige prijs. Enkele landbouwers uit het Gentse betwisten die verkoop nu. In tegenstelling tot het OCMW vragen ze de rechtbank om een snelle behandeling, vóór de gemeenteraadsverkiezingen. Dat heeft hun advocaat Nic Reynaert dinsdag gesteld voor de rechtbank van eerste aanleg in Gent.

De advocaat van de landbouwers pleit ervoor de transactie nietig te verklaren, op grond van ‘ongeoorloofde staatssteun’ en ‘onderhandse verkoop’. In tegenstelling tot het OCMW vragen ze de rechtbank om een snelle behandeling, vóór de gemeenteraadsverkiezingen. Dat heeft hun advocaat Nic Reynaert dinsdag gesteld voor de rechtbank van eerste aanleg in Gent.

Huts had in 2016 via een Luxemburgse vennootschap 450 hectare Zeeuws...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Wetgeving

Term ‘samengestelde landbouwer’ wordt afgeschaft

Wetgeving Het decreet over de inrichting van een gemeenschappelijke identificatie van landbouwers, exploitaties en landbouwgrond in het kader van het meststoffen- en landbouwbeleid (EPR-decreet) werd gewijzigd met het oog op de afschaffing van de constructie van de samengestelde landbouwer (SLB).
Meer artikelen bekijken