Startpagina Aardappelen

Glyfosaat, een giftige discussie?

We zijn 15 december voorbij, en glyfosaat had afgeschaft moeten zijn. Althans, dat vond België. De vijfjarige verlenging deed heel wat stof opwaaien en de discussie woedt nog voort. Omdat het Europees parlement een beslissende invloed heeft zaten Bart Staes (Groen) en Mark Demesmaeker (N-VA) van het Europees parlement, de woordvoerder van Boerenbond, Luc Vanoirbeek, en Phytofar, Peter Jaeken, rond de tafel voor een pittige discussie. Landbouwleven volgde mee.

Moet glyfosaat verder worden toegelaten? Die vraag werd gesteld nog voor de discussie begon, en met 59 % van het publiek achter het antwoord ‘nee’, leek de uitkomst al beslecht nog voor de discussie op gang kwam. Zou die mening veranderen naarmate de discussie vordert?

“Een van de moeilijkste dingen in de politiek is beslissen, en dat willen we in deze discussie laten voelen. De commissie vraagt een advies aan de raad, de ministers van de 28 staten. Die zijn echter ook...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Aardappelen

Belgapomprijs vlakt terug af na stijging

Aardappelen Vorige week steeg de Belgapom-notering voor de eerste keer sinds februari. Deze week blijft de prijsnotering voor de rassen Fontane en Challenger dezelfde als vorige week, 400 euro/ton (zonder btw).
Meer artikelen bekijken