Startpagina Akkerbouw

Een 2e actieplan voor soja met nieuwe accenten

Ondersteuning door de overheid is een niet onbelangrijk onderdeel in het project rond soja. Het eerste Actieplan Alternatieve Eiwitbronnen liep van 2011 tot 2015, maar intussen komt ook het tweede actieplan eraan. Hoe het hiermee zit en welke accenten hier worden gelegd, wist Geert Rombouts van het Departement Landbouw en Visserij te vertellen.

Elke realiteit heeft zijn reden van bestaan gevonden uit gebeurtenissen uit het verleden. Geert Rombouts startte dan ook met enkele mijlpalen als reden waarom de situatie inzake eiwitvoorziening is zoals ze nu is. “In 1992 werden de Blair House akkoorden afgesloten. Dat betekende dat de ondersteuning van eiwit- en oliehoudende gewassen werd afgebouwd. Zo werd de teelt van peulgewassen minder concurrentieel, waardoor het areaal, de verwerkingscapaciteit en ook de interesse in onderzoek en veredeling verminderde....

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Akkerbouw

Belgapomprijs vlakt terug af na stijging

Aardappelen Vorige week steeg de Belgapom-notering voor de eerste keer sinds februari. Deze week blijft de prijsnotering voor de rassen Fontane en Challenger dezelfde als vorige week, 400 euro/ton (zonder btw).
Meer artikelen bekijken