Startpagina Veeteelt

Steeds minder antibiotica verstrekt via gemedicineerde voeders

De maatschappelijke bezorgdheid rond het gebruik van antibiotica binnen de dierlijke productie blijft een belangrijk actiepunt, ook voor de Belgian Feed Association (BFA). De sector realiseerde vorig jaar opnieuw een reductie in het antibioticagebruik.

BFA heeft zich de afgelopen jaren ingezet om het gebruik van antibiotica in gemedicineerde voeders sterk te verminderen. In 2023 werd een reductie gerealiseerd van maar liefst 88% ten opzichte van 2011. Hiermee is de doelstelling om tegen 2024 een reductie van 75% te behalen ruimschoots bereikt.

Uitgedrukt in actieve substantie, kunnen de leden van BFA voor het volledige kalenderjaar 2023 een reductie van 88% voorleggen, specifiek voor de met antibiotica gemedicineerde voeders. Dit is een verdere daling ten opzichte van vorig jaar. Aan de hand van...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Veeteelt

Kraamstalindex zorgt effectief voor betere prestaties in de kraamstal

Varkens Uit onderzoek van de KU Leuven blijkt dat de introductie van de kraamstalindex binnen de Vlaamse Piétrain Fokkerij (VPF) effectief geleid heeft tot betere prestaties in de kraamstal. Zowel in de eigen bedrijven van de VPF als binnen de ILVO-testwerking eindberen nam de vitaliteit van biggen toe tussen 2019 en 2023, terwijl erfelijke gebreken en sterfte afnamen.
Meer artikelen bekijken