Startpagina Veeteelt

Clarinval wil runderverkoop met Frankrijk vlot trekken

David Clarinval, federaal minister van Landbouw, werkt met zijn Franse collega Marc Fesneau aan het heropenen van de grenzen voor de handel in runderen. Hij hoopt binnenkort een doorbraak te realiseren voor de export naar Frankrijk voor alle Belgische runderen.

Minister Clarinval (MR) kondigde de bilaterale gesprekken over de handel in runderen aan bij zijn bezoek aan de wekelijkse veemarkt in Ciney op 12 april. Hij wil de handel met Frankrijk terug op gang brengen, met inachtname van de sanitaire veiligheid.

Blauwtong

De handel in runderen tussen België en Frankrijk ligt stil vanwege de vaststelling van blauwtong serotype 3 in België. Vorig jaar werd in ons land op 5...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Veeteelt

Kraamstalindex zorgt effectief voor betere prestaties in de kraamstal

Varkens Uit onderzoek van de KU Leuven blijkt dat de introductie van de kraamstalindex binnen de Vlaamse Piétrain Fokkerij (VPF) effectief geleid heeft tot betere prestaties in de kraamstal. Zowel in de eigen bedrijven van de VPF als binnen de ILVO-testwerking eindberen nam de vitaliteit van biggen toe tussen 2019 en 2023, terwijl erfelijke gebreken en sterfte afnamen.
Meer artikelen bekijken