Startpagina Actueel

Hoge Gezondheidsraad ‘verwelkomt’ Europese versoepeling voor nieuwe genomische technieken

Er ligt een Europees wetsvoorstel op tafel om de teelt van NGT-planten mogelijk te maken. Dat zijn planten die ontstaan door de gerichte toepassing van nieuwe genomische technieken (NGT), zoals CRISPR. “Als deze wet wordt aangenomen, is het mogelijk dat binnen enkele jaren NGT-planten de Europese landbouw domineren”, zegt de Hoge Gezondheidsraad van België. De Raad legt in een nieuw advies aan beleidsmakers het potentieel en de risico’s in de balans en verwelkomt het voorstel voor een apart wettelijk kader.

Het Europees parlement bepaalde 7 februari hun standpunt voor onderhandelingen met de lidstaten over het voorstel van de Commissie over nieuwe genomische technieken (NGT’s). De lidstaten en het Europees parlement moeten nu nog onderhandelen over de finale wet. Om beleidsmakers daarbij te ondersteunen, gaf de Hoge Gezondheidsraad onlangs hun advies over het NFT-wetsvoorstel.

...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Actueel

Belgapomprijs vlakt terug af na stijging

Aardappelen Vorige week steeg de Belgapom-notering voor de eerste keer sinds februari. Deze week blijft de prijsnotering voor de rassen Fontane en Challenger dezelfde als vorige week, 400 euro/ton (zonder btw).
Meer artikelen bekijken