Startpagina Actueel

Klimaatzorgen bij jongeren van platteland én stad, maar diepe kloof door polarisatie landbouwdebat

Dinsdag 19 maart stelde jeugdbeweging KLJ de resultaten van het Plattelandsonderzoek voor, hun bevraging bij bijna 1.000 jongeren. Daaruit kwamen enkele opvallende resultaten over klimaat, natuur en land- en tuinbouw, waarmee de jeugdbeweging enkele aanbevelingen formuleerde voor experten en beleidsmakers. “Ga er verder mee aan de slag!”

Bijna 1.000 jongeren tussen 16 en 24 jaar zijn opgenomen in het Plattelandsonderzoek van de Katholieke Landelijke Jeugd (KLJ), de jeugdbeweging van het platteland. Volgens KLJ-voorzitter Lot De Kimpe gaat er veel aandacht naar jonge mensen in de stad, maar ontbreekt er nog onderzoek naar de specifieke problemen waarmee plattelandsjongeren geconfronteerd worden. “Met het Plattelandsonderzoek willen we de stem van jongeren op het platteland versterken. Dat is onze taak als KLJ: een spreekbuis zijn voor plattelandsjongeren”, zei...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Actueel

Colruyt test elektrische zelfrijdende tractor

Mechanisatie Retailgroep Colruyt is in het Oost-Vlaamse Deinze gestart met het uittesten van een elektrische, zelfrijdende tractor. Het voertuig zal in een boomgaard maaien, spuiten en fruit transporteren. Een primeur in Europa, zegt de Amerikaanse constructeur Monarch.
Meer artikelen bekijken