Startpagina Milieu

22 maart - Wereldwaterdag: is het waterbeleid in Vlaanderen halfvol of halfleeg?

Aan regenval geen gebrek in ons Belgenland, en toch is de vraag naar water in droge periodes vaak hoger dan het aanbod. Het is een nijpend probleem dat alleen zal toenemen onder invloed van klimaatverandering, tenzij we werk maken van de juiste oplossingen. We vroegen aan 3 experten of het glas halfvol is of halfleeg.

Met meer dan 90% van de meetpunten die een hoge tot zeer hoge grondwaterstand hebben, lijkt een droogteprobleem vandaag een ver-van-mijn-bed show. De voorbije jaren leren ons echter dat lange periodes van regen, gevolgd door warme, droge maanden, geen uitzondering zijn. Hoewel het veel regent in ons land, blijkt optimaal omgaan met dat water makkelijker gezegd dan gedaan. De hoge verstedelijkingsgraad, veel verharding en een hoge bevolkingsdichtheid spelen een...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Milieu

Bijna 2.000 ha nieuw bos in Vlaanderen sinds 2019

Milieu Sinds 2019 is er bijna 2.000 ha nieuw bos bijgekomen in Vlaanderen, meldt het kabinet van Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir. De helft daarvan plantte de Vlaamse overheid, maar ook lokale besturen droegen bij. Om hun bijdrage te eren, werden er op 14 mei in Brugge Boslabels uitgereikt aan de gemeenten die het meeste bos plantten.
Meer artikelen bekijken