Startpagina Economie

Prijsstijgingen van SMP, maar de prijzen van boter en kaas in Europa krijgen een deuk

Raf Beyers, adviseur bedrijfsontwikkeling en risk management bij United Experts, overliep op 17 januari met ons de financiële wereldsituatie en de internationale zuivelmarkten. De mageremelkpoederprijzen zitten in de lift, die van boter en kaas zijn dalend.

De eindejaarsrally op de markten – die hoopten op de spoedige renteverlaging – wordt tot nu toe in dit nieuwe jaar gevolgd door meerdere desastreus rode handelsdagen. “Heel wat kopzorgen veroorzaken deze negatieve start”, verklaart Raf Beyers. “De zwakke Chinese economie, de Houthi’s in Jemen die een belangrijke handelsader belemmeren en signalen dat er geen snelle rentedaling aankomt, zijn voldoende redenen om voorzichtig en zelfs pessimistisch te zijn.”

...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Economie

Nat voorjaar heeft impact op melkproductie

Economie Raf Beyers, adviseur bedrijfsontwikkeling en risk management bij United Experts, overliep op 7 mei met ons zowel de financiële situatie in de wereld als de internationale zuivelmarkten. Net zoals hier, spelen in heel wat andere regio’s de slechte weersomstandigheden parten bij de melkproductie. In de VS heeft men dan weer te maken met onrustwekkende vogelgriep in de veestapel.
Meer artikelen bekijken