Startpagina Varkens

Einde aan Chinees importverbod Belgisch varkensvlees

Tijdens de Belgische missie naar China deze week hebben de landen een akkoord gesloten om de export van Belgisch varkensvlees naar China terug toe te laten. Dat was sinds 2019 verboden na een uitbraak van de Afrikaanse varkenspest (AVP) in ons land.

Premier Alexander De Croo (Open VLD) en minister van Buitenlandse Zaken Hadja Lahbib (MR) brachten deze week van 9 tot en met 12 januari 2024 een vierdaags bezoek aan China om de diplomatieke en economische betrekkingen tussen België en China nieuw leven in te blazen. Een van de uitkomsten van de handelsmissie is een akkoord om de export van Belgisch varkensvlees naar China terug toe te laten.

Afrikaanse varkenspest

...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Varkens

Kraamstalindex zorgt effectief voor betere prestaties in de kraamstal

Varkens Uit onderzoek van de KU Leuven blijkt dat de introductie van de kraamstalindex binnen de Vlaamse Piétrain Fokkerij (VPF) effectief geleid heeft tot betere prestaties in de kraamstal. Zowel in de eigen bedrijven van de VPF als binnen de ILVO-testwerking eindberen nam de vitaliteit van biggen toe tussen 2019 en 2023, terwijl erfelijke gebreken en sterfte afnamen.
Meer artikelen bekijken