Startpagina Varkens

Joris Coenen (BMO): “Het idee dat we in Vlaanderen varkens produceren om China te voeden is een complete misvatting”

We trappen de reeks over internationale markten op gang met een sector die de laatste jaren sterk onder de aandacht staat in Vlaanderen: onze varkenshouderij. Van de Afrikaanse varkenspest tot de uitkoopregeling, de sector kwam amper positief in het nieuws. En toch valt het belang ervan niet te onderschatten. Wij klopten aan bij Joris Coenen, manager van Belgian Meat Office bij VLAM.

Over de productie, import en export van varkensvlees in Vlaanderen en België doen ongelofelijk veel meningen de ronde. Vaak zijn ze gebaseerd op iets wat men ergens heeft opgepikt en gaat zo’n ‘feit’ een eigen leven leiden. Correcte cijfers zijn echter een betere basis om een verhaal op te baseren. Als manager van Belgian Meat Office (BMO) bij het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM) is Joris...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Varkens

Consortium ontwikkelt vaccin tegen AVP

Varkens Het Spaanse farmaceutische bedrijf Hipra leidt een consortium met een tiental partners om een vaccin te ontwikkelen tegen de Afrikaanse varkenspest (AVP), zowel voor commerciële varkens als voor wilde everzwijnen.
Meer artikelen bekijken