Startpagina Varkens

Beer in de kijker: Everton, imponerend qua voederconversie

Met de 2 stressnegatieve Optimal Prime-beren Elmo NP en Everton NP bevestigt fokker/eigenaar KI Luk Vermeiren uit Rijkevorsel de resultaten in het nakomelingenonderzoek.

Voor het vaderschap tekenden respectievelijk de beren Virgo en Vleteren ter Leen van partner KI Vansteenlandt in Krombeke. Uit de fokwaardeschattingen van het voorbije jaar, bleken deze stamvaders echt een gouden greep te zijn voor de fokkerij van Luk Vermeiren, waar beide KI-stations nu de vruchten van plukken via hun zonen. Met de uitzonderlijke fokwaarde voor voederconversie en een betere kraamstalindex is het echter Everton die hier de spotlights opeist als ‘beer in de kijker’ van het huidig seizoen 2023.3....

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Varkens

Kraamstalindex zorgt effectief voor betere prestaties in de kraamstal

Varkens Uit onderzoek van de KU Leuven blijkt dat de introductie van de kraamstalindex binnen de Vlaamse Piétrain Fokkerij (VPF) effectief geleid heeft tot betere prestaties in de kraamstal. Zowel in de eigen bedrijven van de VPF als binnen de ILVO-testwerking eindberen nam de vitaliteit van biggen toe tussen 2019 en 2023, terwijl erfelijke gebreken en sterfte afnamen.
Meer artikelen bekijken