Startpagina Pluimvee

Minder antibiotica bij ‘on-farm hatching’ in de vleeskippensector

Recent verscheen een studie waarbij het antibioticagebruik vergeleken wordt bij vleeskippen gekweekt in conventionele broedsystemen in vergelijking met een ‘on-farm hatching’ systeem. De studie werd uitgevoerd op Belgische braadkippenbedrijven.

Bij ‘on-farm hatching’ worden de eieren op dag 18 van de broedtijd naar het vleeskuikenbedrijf gebracht, waar de kuikens na het uitkomen rechtstreeks toegang hebben tot voer en water. Vorige studies konden al aantonen dat dit resulteerde in een beter dierenwelzijn en een gezonder gastro-intestinaal systeem. Met deze studie werd voor het eerst ook het antibioticagebruik in kaart gebracht op dergelijke ‘on-farm hatching’ systemen in vergelijking met de klassieke wijze van het uitkippen van vleeskippen....

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Pluimvee

Ophokplicht pluimvee vervalt in heel Nederland

Pluimvee De ophokplicht voor pluimvee geldt niet meer in het vakantiepark Limburgse Peel en in de regio Gelderse Vallei, zo heeft de Nederlandse minister van Landbouw Piet Adema woensdag 24 april bekendgemaakt. Daarmee is de plicht in heel Nederland vervallen.
Meer artikelen bekijken