Startpagina Pluimvee

Welzijnskip steeds populairder bij Colruyt en Okay

In 2021 engageerden Colruyt en Okay zich als eerste 2 Belgische supermarkten voor meer dierenwelzijn voor vleeskippen: tegen 2026 moet een aanbod in de rekken liggen dat minstens voldoet aan de normen van de Better Chicken Commitment (BCC). “Inmiddels zijn we 2 jaar verder en zijn er al heel wat mijlpalen bereikt”, laat Colruyt weten in een persbericht.

Vooral dankzij de 17 kwekers die zich actief hebben aangesloten bij het project, is het assortiment 'welzijnskip' aanzienlijk uitgebreid en trekt het steeds meer klanten aan. Ter gelegenheid van deze verjaardag staat het assortiment de komende weken extra in de kijker. Colruyt Group grijpt deze gelegenheid ook aan om de sector aan te spreken: dit soort verduurzamingsprojecten kan namelijk alleen slagen als iedereen actief meewerkt. Colruyt Laagste Prijzen en Okay blijven het voortouw nemen in de sector om van dit gamma de nieuwe standaard...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Pluimvee

Ophokplicht pluimvee vervalt in heel Nederland

Pluimvee De ophokplicht voor pluimvee geldt niet meer in het vakantiepark Limburgse Peel en in de regio Gelderse Vallei, zo heeft de Nederlandse minister van Landbouw Piet Adema woensdag 24 april bekendgemaakt. Daarmee is de plicht in heel Nederland vervallen.
Meer artikelen bekijken