Startpagina Actueel

West-Vlaanderen werkt samen met 61 lokale besturen in strijd tegen Aziatische hoornaar

De provincie West-Vlaanderen zal samenwerken met 61 lokale besturen om de Aziatische hoornaar te bestrijden. De opmars van de wespensoort is een bedreiging voor de Europese honingbij en veroorzaakt ook overlast bij de mens. Samen zetten de provincie en de lokale besturen in op sensibilisering, lokalisatie van nesten en georganiseerde verdelging.

West-Vlaanderen kent de grootste aanwezigheid van Aziatische hoornaars. Daarom lanceerde de provincie West-Vlaanderen voor de zomer een oproep naar lokale besturen om mee te werken aan de bestrijding van de Aziatische hoornaar. Daarbij werd besturen gevraagd of ze willen instaan voor de kosten van de verdelging van nesten op hun grondgebied. Uiteindelijk stappen 61 steden en gemeenten mee in het project.

Sensibilisatie

...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Actueel

De horizon van de boeren ligt verder dan 9 juni

Verkiezingen Het is een understatement te zeggen dat de verkiezingskoorts stijgt. Welke partijen nemen het nu écht op voor de landbouwsector wilde Boerenbond weten. Een debat met 7 politieke kopstukken op 16 mei in het Brusselse Theater Vaudeville moest dit duidelijk(er) maken. En wat blijkt… in de aanloop van de verkiezingen zetten álle politieke partijen onze voedselproductie wat hoger op het belangenlijstje.
Meer artikelen bekijken