Startpagina Edito

Edito: Flexi, veggie of vegan: laat toch voldoende keuze!

Met het nieuwe academiejaar alweer in zicht stormde het de voorbije weken over het gerechtenaanbod in de studentenrestaurants. Het is nochtans simpel: bied voor iedereen wat wils aan.

Begin augustus kondigde de Universiteit Antwerpen (UA) aan dat in 2030 de maaltijden in haar studentenrestaurants overwegend vegetarisch zullen zijn. De universiteit wil in 2030 klimaatneutraal zijn en fossielvrij tegen 2050. En hier is volgens de UA winst te halen op de menukaart in de studentenrestaurants. Tegen 2030 zullen 80% van de aangeboden maaltijden vegan of vegetarisch zijn. Vooral rood en bewerkt vlees zal van de kaart verdwijnen. Bovendien moeten het aangeboden vlees – vooral gevogelte – en de vis in de toekomst duurzaam...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Edito

Edito: (H)eerlijk dichtbij, maar... voor de consument soms te veraf

Edito Tijdens de ‘Week van de Korte Keten’ – dit jaar van 18 tot 26 mei – zetten weer heel wat producenten hun aanbod aan (h)eerlijke producten extra in de kijker. Verser kunnen de producten niet op je bord belanden, maar toch raakt die consument niet altijd meer op het boerenerf.
Meer artikelen bekijken