Startpagina Edito

Edito: Waalse ‘monsterboete’ of degelijk statiegeldsysteem?

Indien je in Wallonië betrapt wordt op het weggooien van zwerfvuil op een akker of weide, dan zal je vanaf nu serieus in je portemonnee moeten duiken. Zo lezen we alvast in het nieuwe Waalse afvaldecreet. Maar welke vervuiler kun je op heterdaad betrappen én sanctioneren?

Sinds kort zal je in Wallonië – net als in Frankrijk – niet zomaar meer een kassaticket ontvangen na je inkopen. In België worden jaarlijks ongeveer 5 miljard tickets afgedrukt. Het kabinet van Waals minister van Leefmilieu Tellier rechtvaardigt het einde van het automatisch afprinten van kassatickets omwille van ‘hygiënische en milieuredenen’. Het is natuurlijk zo dat heel wat consumenten na hun reguliere aankopen dat ticketje nu al niet meer aannemen aan de kassa of snel weggooien. Vanaf nu worden de zaken echter omgedraaid. Klanten...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Edito

Edito: (H)eerlijk dichtbij, maar... voor de consument soms te veraf

Edito Tijdens de ‘Week van de Korte Keten’ – dit jaar van 18 tot 26 mei – zetten weer heel wat producenten hun aanbod aan (h)eerlijke producten extra in de kijker. Verser kunnen de producten niet op je bord belanden, maar toch raakt die consument niet altijd meer op het boerenerf.
Meer artikelen bekijken