Startpagina Milieu

Oproep voor projecten die Aziatische hoornaar aanpakken

Het departement Landbouw en Visserij lanceert een oproep voor projecten die passen in het Strategisch Plan Bijenteelt 2023-2027. Imkerverenigingen en imkerkoepels kunnen tot en met 31 augustus 2023 een projectvoorstel indienen rond 1 van de 5 thema’s (GLB-interventies). Bijzondere aandacht gaat daarbij uit naar projectvoorstellen die gericht zijn op de aanpak van de Aziatische hoornaar.

In de Vlaamse imkerij is het historische Vlaams Bijenteeltprogramma (VBP) sinds 1 januari 2023 ingekanteld in het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB 2023-2027). In het kader van het Strategisch Plan Bijenteelt lanceert het Departement Landbouw en Visserij van de Vlaamse overheid een oproep voor bijenteeltprojecten.

Eerste oproep

De eerste oproep (2023) voor projecten in het kader van het Strategisch Plan...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Milieu

Bijna 2.000 ha nieuw bos in Vlaanderen sinds 2019

Milieu Sinds 2019 is er bijna 2.000 ha nieuw bos bijgekomen in Vlaanderen, meldt het kabinet van Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir. De helft daarvan plantte de Vlaamse overheid, maar ook lokale besturen droegen bij. Om hun bijdrage te eren, werden er op 14 mei in Brugge Boslabels uitgereikt aan de gemeenten die het meeste bos plantten.
Meer artikelen bekijken