Startpagina Milieu

Minister Demir haalt eenzijdig uit naar landbouwsector

Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) heeft 2 Ministeriële Instructies afgekondigd om het risico op een vergunningsstop maximaal te voorkomen. Vooral de veehouderij blijkt de dupe. Volgens Groene Kring is dit een aanslag op de toekomst van de landbouw.

De laatste ministerraad van de Vlaamse regering op 15 juli eindigde met 219 goedgekeurde voorstellen. Over 1 dossier raakten de ministers het niet eens... het ontwerpdecreet voor de definitieve Programmatorische Aanpak Stikstof (PAS). Minister van Landbouw Brouns (cd&v) hield het been stijf. Hij wilde immers dat de gemaakte afspraken van 10 maart werden nagekomen. Cd&v wil garanties over de timing van een milieueffectenrapport dat een basis moet bieden voor een aantal versoepelingen: soepelere vergunningsregels voor boeren vanaf...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Milieu

Bijna 2.000 ha nieuw bos in Vlaanderen sinds 2019

Milieu Sinds 2019 is er bijna 2.000 ha nieuw bos bijgekomen in Vlaanderen, meldt het kabinet van Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir. De helft daarvan plantte de Vlaamse overheid, maar ook lokale besturen droegen bij. Om hun bijdrage te eren, werden er op 14 mei in Brugge Boslabels uitgereikt aan de gemeenten die het meeste bos plantten.
Meer artikelen bekijken