Startpagina Veeteelt

Vlaamse Codex Dierenwelzijn slaat veel vliegen in één klap

Vlaams minister van dierenwelzijn Ben Weyts heeft een Vlaamse Codex Dierenwelzijn klaar die bestaande regelgeving samenbrengt én veel nieuwe regelgeving toevoegt om dieren beter te beschermen. Het is een ambitieus werkstuk waarmee Vlaanderen zich voortrekker toont op gebied van dierenwelzijn.

Dierenwelzijn werd in 2014 overgeheveld naar Vlaanderen en sindsdien wordt het uitgebouwd tot een volwaardige bevoegdheid met een krachtig beleid. Er zijn intussen veel stappen vooruit gezet – denk bijvoorbeeld aan het verbod op onverdoofd slachten, dwangvoederen, blokstaarten, pelsdierkweek, de introductie van veel strengere straffen, de verdubbeling van het aantal inspecteurs, de verachtvoudiging van het budget, financiële steun voor asielen en ga zo maar door. Er is echter nog geen samenhangend en sluitend wettelijk kader dat dieren...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Veeteelt

Wolf blijft slachtoffers maken

Veeteelt De aanwezigheid van de wolf blijft op het platteland in Vlaanderen voor beroering zorgen. Vooral in Limburg en Antwerpen worden dieren het slachtoffer van wolven. Voor eigenaars van kleinvee, waaronder schapen, betekent de wolf extra gevaar.
Meer artikelen bekijken