Startpagina Wetgeving

Gemeentes vergunnen nog te vaak kappen van bos ondanks negatief advies ANB

Te vaak nog leggen lokale besturen het negatieve advies van het Agentschap Natuur en Bos (ANB) om bos te kappen naast zich neer. Daarom onderzoekt Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) of de administratie in beroep kan gaan tegen een stad of gemeente die, ondanks een negatief advies, het kappen van bos toch toelaat.

Lokale besturen moeten echt beter nadenken over een vergunning tot kapping, zei Demir in de commissie Leefmilieu in het Vlaams Parlement. “Nu is het makkelijk: betalen en we zijn ervan af, de miserie is voor een ander.”

In de commissie werd Demir dinsdag 4 juli 2023 ondervraagd over het recente Bosrapport van Greenpeace en Bos+. Dat besloot dat tussen 2001 en 2021 in Vlaanderen elke dag een voetbalveld aan bos verdwenen is. Demir wees erop dat in de huidige...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Wetgeving

Term ‘samengestelde landbouwer’ wordt afgeschaft

Wetgeving Het decreet over de inrichting van een gemeenschappelijke identificatie van landbouwers, exploitaties en landbouwgrond in het kader van het meststoffen- en landbouwbeleid (EPR-decreet) werd gewijzigd met het oog op de afschaffing van de constructie van de samengestelde landbouwer (SLB).
Meer artikelen bekijken