Startpagina Edito

Edito: Autonome boer met zelfrijdende tractor

Innovaties zijn boeiend, maar ongekende nieuwigheden zorgen ook voor een soort van angst of zelfs voor wrevel. Dat is ook het geval bij de zelfrijdende tractoren. Nochtans zal de boer nog niet direct het stuur lossen.

Productontwikkelingen, zoals autonoom rijdende tractoren en robots, kosten massa’s energie, kopzorgen, tijd en geld. Fabrikanten en/of onderzoeksinstellingen doen dit niet zomaar. Ze zien er daadwerkelijk toekomst in. Productontwikkeling is immers gestuurd door de marktvraag, al geven we toe dat fabrikanten soms ook wel profileringsdrang uitten of via ‘spectaculair’ ogende prototypes en concepten, technologieën lanceren in de vorm van proefballonnen om de acceptatie en toepassing in de markt af te tasten en reacties te verzamelen....

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Edito

Edito: (H)eerlijk dichtbij, maar... voor de consument soms te veraf

Edito Tijdens de ‘Week van de Korte Keten’ – dit jaar van 18 tot 26 mei – zetten weer heel wat producenten hun aanbod aan (h)eerlijke producten extra in de kijker. Verser kunnen de producten niet op je bord belanden, maar toch raakt die consument niet altijd meer op het boerenerf.
Meer artikelen bekijken