Startpagina Edito

Edito: De wolf heeft een impact op het welzijn

Sinds enkele jaren wil de Vlaamse overheid het opnieuw mogelijk maken om samen te leven met de wolf. Het doel is om een evenwicht te vinden tussen de bescherming van de wolf, en de veiligheid en het welzijn van mens en vee. Of dat laatste haalbaar is, daar zijn de meningen over verdeeld.

Sommige Vlamingen zijn enthousiast over de terugkeer van de wolf, maar anderen zijn bezorgd over de veiligheid van hun vee en kinderen. Een wolf zou nooit een mens aanvallen, en vee kan wolfwerend omheind worden, maar toch mogen de psychosociale gevolgen van de aanwezigheid van een wolf niet geminimaliseerd worden.

De laatste wolf werd meer dan 100 jaar geleden uit België verjaagd, en nu lijkt het moeilijk om er terug mee samen te leven. Niet enkel veehouders, maar ook andere inwoners van...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Edito

Edito: (H)eerlijk dichtbij, maar... voor de consument soms te veraf

Edito Tijdens de ‘Week van de Korte Keten’ – dit jaar van 18 tot 26 mei – zetten weer heel wat producenten hun aanbod aan (h)eerlijke producten extra in de kijker. Verser kunnen de producten niet op je bord belanden, maar toch raakt die consument niet altijd meer op het boerenerf.
Meer artikelen bekijken