Startpagina Varkens

Stefan Aarnink (NL): ‘Als varkensboer zit ik 10 keer lekkerder in mijn vel’

Stefan Aarnink was jarenlang mede-eigenaar van een mestdistributiebedrijf, maar zijn boerenroots bleven trekken. Hij verkocht zijn aandeel in het bedrijf en in maart 2022 kocht hij een gesloten varkensbedrijf in Wijster (NL). Ondertussen is het een varkensbedrijf met een zeer hoge gezondheidsstatus.

Zelf woont varkenshouder Stefan Aarnink in het dorp Marknesse, in de Nederlandse gemeente Noordoostpolder, een van de polders die tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn teruggewonnen op de voormalige Zuiderzee. Hij woont daar op de locatie waar zijn opa Aarnink begon als zogeheten pionier. Fok- en vleesvarkensbedrijf S. Aarnink is dus ontstaan in 1947 toen de zogeheten ‘eerste uitgifte’ werd gedaan van gronden die vrijkwamen op de drooggevallen zeebodem.

Boeren na de drooglegging...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Varkens

Kraamstalindex zorgt effectief voor betere prestaties in de kraamstal

Varkens Uit onderzoek van de KU Leuven blijkt dat de introductie van de kraamstalindex binnen de Vlaamse Piétrain Fokkerij (VPF) effectief geleid heeft tot betere prestaties in de kraamstal. Zowel in de eigen bedrijven van de VPF als binnen de ILVO-testwerking eindberen nam de vitaliteit van biggen toe tussen 2019 en 2023, terwijl erfelijke gebreken en sterfte afnamen.
Meer artikelen bekijken