Startpagina Actueel

Buxus verovert stilaan opnieuw de Vlaamse tuinen

Dankzij zijn dichte groeiwijze en de mogelijkheid om hem te scheren als haag en in allerlei vormen was de buxus eeuwenlang immens populair in tuinen en parken. Helaas, de massale kweek en aanplant maakten hem tot een gemakkelijke prooi van ziekten en plagen. Daardoor werd hij massaal gerooid en vervangen door andere groenblijvende planten. Geen enkel alternatief kan echter tippen aan de kwaliteiten van de vertrouwde buxus.

Winterhard, zeer goed bladhoudend, perfect te scheren en in vorm te snoeien, relatief weinig onderhoud en in de juiste omstandigheden kan hij zeer oud worden: al deze kwaliteiten zijn moeilijk terug te vinden in andere planten en zorgen ervoor dat de vertrouwde buxus voorzichtig begint aan de herovering van onze tuinen. Ook het feit dat er geselecteerd wordt op gezondere soorten en dat we de buxusmot steeds beter onder controle krijgen, speelt hierin een belangrijke rol. Wij geven alvast de nodige tips om de buxus op de juiste manier te...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Actueel

Coupe Douze verwent klanten met roomijs en eigen baktarwe

Korte Keten Je eigen producten verkopen in de korte keten lijkt soms enkel weggelegd voor groenten en vleesvee. Dat ook akkerbouwers met bijvoorbeeld granen een plaats kunnen hebben in de korte keten, bewijzen Liesbet (32) en Chris Persoons (67) in Lemberge (Merelbeke) met hun baktarwe.
Meer artikelen bekijken