Startpagina Varkens

Nederlanders kweken varkensvlees 30 keer sneller dan echt varken

Het Nederlandse kweekvleesbedrijf Meatable heeft zijn productieproces verbeterd, waardoor het nu nog 8 dagen duurt voordat het bedrijf van een enkele dierlijke cel varkensvlees heeft gemaakt. Eerder had het bedrijf uit Delft daar 3 weken voor nodig.

Een echt varken voor vlees fokken duurt 8 maanden, wat dus dertig keer langer is dan de tijd die Meatable nodig heeft.

Van een enkele cel maakt Meatable - door daar voedingsstoffen aan toe te voegen- spierweefsel en vetweefsel. Daarmee maakte het bedrijf voorlopig worstjes van varkensvlees en vlees voor in dumplings. Die gaan in Singapore op de markt komen, waar de toelating voor kweekvlees voorloopt.

Verbeterd productieproces

...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Varkens

Kraamstalindex zorgt effectief voor betere prestaties in de kraamstal

Varkens Uit onderzoek van de KU Leuven blijkt dat de introductie van de kraamstalindex binnen de Vlaamse Piétrain Fokkerij (VPF) effectief geleid heeft tot betere prestaties in de kraamstal. Zowel in de eigen bedrijven van de VPF als binnen de ILVO-testwerking eindberen nam de vitaliteit van biggen toe tussen 2019 en 2023, terwijl erfelijke gebreken en sterfte afnamen.
Meer artikelen bekijken