Startpagina Varkens

Export Vlaams varkensvlees daalt sterk

In de eerste 10 maanden van 2022 exporteerde Vlaanderen 547 miljoen kg varkensvlees. Dat is 80 miljoen kg of 13% minder dan in dezelfde periode het jaar voordien.

België exporteert jaarlijks zo'n 1,7 miljoen toen vlees. Het gaat dan vooral om varkensvlees (40%) en kippenvlees (26%). Vlaanderen is goed voor 84% van de veestapel in het land. Uit cijfers die Vlaams Belang-parlementslid Sintobin heeft opgevraagd, blijkt dat Vlaanderen sinds 2014 in de eerste 10 maanden van het jaar gemiddeld ongeveer 600 miljoen kg aan varkensvlees exporteerde. Maar in de eerste 10 maanden van 2022 viel dat cijfer terug tot 547 miljoen kg, een daling met 13%.

Import weigeren...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Varkens

Kraamstalindex zorgt effectief voor betere prestaties in de kraamstal

Varkens Uit onderzoek van de KU Leuven blijkt dat de introductie van de kraamstalindex binnen de Vlaamse Piétrain Fokkerij (VPF) effectief geleid heeft tot betere prestaties in de kraamstal. Zowel in de eigen bedrijven van de VPF als binnen de ILVO-testwerking eindberen nam de vitaliteit van biggen toe tussen 2019 en 2023, terwijl erfelijke gebreken en sterfte afnamen.
Meer artikelen bekijken