Startpagina Wetgeving

Vooruit wil stikstofplan Demir goedkeuren

Mocht het voorstel van Vlaams minister voor Omgeving Zuhal Demir (N-VA) voor een stikstofdecreet ter stemming worden voorgelegd, dan zou oppositiepartij Vooruit het goedkeuren. Dat heeft voorzitter Conner Rousseau maandag gezegd in De Ochtend (Radio 1). "Maar je mag de indruk niet doen ontstaan dat wij in de regering zouden stappen, daar is het regeerakkoord veel te slecht voor", voegde hij er meteen aan toe.

Nu de krokusvakantie erop zit, gaat Vlaams minister-president Jan Jambon opnieuw op zoek naar een stikstofakkoord. Twee weken geleden kon geen akkoord worden bereikt en belegde Jambon ultiem overleg met de voorzitters van regeringspartijen N-VA, cd&v en Open VLD.

"Onbegrijpelijk"

Dat de regering er nog niet in geslaagd is overeenstemming te vinden, is voor Vooruit-voorzitter Rousseau onbegrijpelijk. "Als je kijkt naar onderwijs, naar de kinderopvang, naar de zorg...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Wetgeving

Term ‘samengestelde landbouwer’ wordt afgeschaft

Wetgeving Het decreet over de inrichting van een gemeenschappelijke identificatie van landbouwers, exploitaties en landbouwgrond in het kader van het meststoffen- en landbouwbeleid (EPR-decreet) werd gewijzigd met het oog op de afschaffing van de constructie van de samengestelde landbouwer (SLB).
Meer artikelen bekijken