Startpagina Wetgeving

Europese Commissie ongerust over uitblijven Vlaams GLB

Bijna 3 maanden na goedkeuring door de Europese Commissie mist het Vlaams strategisch plan voor het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB) nog steeds de goedkeuring van de Vlaamse regering. Het is een ongeziene situatie waardoor de Vlaamse landbouwers financiële ondersteuning kunnen mislopen.

Na de verlenging van het voorgaande GLB tot 2022, zal het nieuwe GLB lopen van 2023 tot en met 2027. Alle EU-landen moesten hiervoor het voorbije jaar een eigen strategisch plan indienen bij de Europese Commissie (EC). In ons land zijn de regio’s bevoegd voor landbouw. Vlaanderen en Wallonië dienden dus een eigen plan in.

Met dit nieuwe GLB heeft de EC grote groene ambities. Het is immers gekoppeld aan diverse vergroeningseisen, maar ook aan 1,65 miljard euro Europese subsidies voor Vlaanderen....

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Wetgeving

Term ‘samengestelde landbouwer’ wordt afgeschaft

Wetgeving Het decreet over de inrichting van een gemeenschappelijke identificatie van landbouwers, exploitaties en landbouwgrond in het kader van het meststoffen- en landbouwbeleid (EPR-decreet) werd gewijzigd met het oog op de afschaffing van de constructie van de samengestelde landbouwer (SLB).
Meer artikelen bekijken