Startpagina Actueel

Boeren boos in Geetbets over aanplant bos op landbouwgrond

Natuurpunt Gete-Velpe plantte op zondag 19 februari, 10.000 bomen in agrarisch gebied. Op die manier verliezen de landbouwers uit Geetbets 10 ha (een oppervlakte van 20 voetbalvelden) landbouwgrond.

Boeren zijn broodnodig. Hun harde werk brengt elke dag vers voedsel op de plank: lekker, lokaal én van wereldklasse maar toegang tot grond is essentieel voor onze land- en tuinbouwers. Daarom vragen we om te bebossen op de ‘juiste’ plaats, in groene bestemmingen en niet in waardevol agrarisch gebied.

De landbouwers van Geetbets voelen zich machteloos en zien hun kostbare gronden verloren gaan. Het zijn ook niet de eerste gronden in agrarisch gebied in de regio die verloren gaan aan natuurinrichting. Maar de maat is stillaan vol en druk op de ruimte...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Actueel

Coupe Douze verwent klanten met roomijs en eigen baktarwe

Korte Keten Je eigen producten verkopen in de korte keten lijkt soms enkel weggelegd voor groenten en vleesvee. Dat ook akkerbouwers met bijvoorbeeld granen een plaats kunnen hebben in de korte keten, bewijzen Liesbet (32) en Chris Persoons (67) in Lemberge (Merelbeke) met hun baktarwe.
Meer artikelen bekijken