Startpagina Wetgeving

Landbouworganisaties stellen Vlaamse regering in gebreke over niet-uitvoering GLB

Zoals op 2 februari al aangekondigd, hebben de landbouworganisaties Boerenbond, het Algemeen Boerensyndicaat (ABS) en BioForum een ingebrekestelling gestuurd naar Jan Jambon, minister-president van de Vlaamse regering voor het uitblijven van de goedkeuring van het Vlaamse GLB-plan.

Aanleiding is het gebrek aan uitvoering van het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB). “Door geen uitwerking te geven aan het Vlaams GLB-plan, dat door de Europese Commissie werd goedgekeurd, brengt het Vlaams gewest onmiskenbaar de boeren in de problemen. Het teeltseizoen 2023 nadert met rasse schreden en de Vlaamse land- en tuinbouwers dreigen terecht te komen in een onzekerheid die hun concurrentievermogen ernstig aantast”, luidt het bij de landbouworganisaties.

Deze ingebrekestelling is het...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Wetgeving

Term ‘samengestelde landbouwer’ wordt afgeschaft

Wetgeving Het decreet over de inrichting van een gemeenschappelijke identificatie van landbouwers, exploitaties en landbouwgrond in het kader van het meststoffen- en landbouwbeleid (EPR-decreet) werd gewijzigd met het oog op de afschaffing van de constructie van de samengestelde landbouwer (SLB).
Meer artikelen bekijken