Startpagina Pluimvee

Geen consensus over normen voor kalkoenkwekerijen

De Raad voor Dierenwelzijn heeft geen consensus bereikt over normen voor het houden van vleeskalkoenen, omdat de dierenbeschermingsorganisaties vonden dat de voorstellen tekortschoten. Vlaams minister van Dierenwelzijn Ben Weyts wil nog dit jaar een regelgevend document voorleggen aan de Vlaamse regering.

Er zijn in Vlaanderen 28 kalkoenkwekerijen met samen 1,2 miljoen kalkoenen. Gaia kaartte in 2019 en in 2021 aan dat er in Vlaanderen geen specifieke normen bestaan voor het houden van kalkoenen, wat volgens hen de deur openzet voor wanprakrijken. Vlaams minister Weyts heeft daarop in 2021 aangegeven dat er minimumnormen zouden komen voor kalkoenkwekerijen. Meyrem Almaci van Groen vroeg op 11 januari in de commissie Dierenwelzijn wanneer die minimumnormen zullen ingevoerd worden.

...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Pluimvee

Ophokplicht pluimvee vervalt in heel Nederland

Pluimvee De ophokplicht voor pluimvee geldt niet meer in het vakantiepark Limburgse Peel en in de regio Gelderse Vallei, zo heeft de Nederlandse minister van Landbouw Piet Adema woensdag 24 april bekendgemaakt. Daarmee is de plicht in heel Nederland vervallen.
Meer artikelen bekijken