Startpagina Milieu

Vlaanderen kent 5 miljoen euro toe aan restwaterproject van Aquafin

Het restwaterproject van Aquafin krijgt 5 miljoen euro van Vlaanderen. Dat hebben Vlaams minister van Landbouw Jo Brouns en Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir dinsdag aangekondigd. Het gaat om geld in het kader van de Blue Deal, waarbij Vlaanderen budget vrijmaakt voor het opvangen en hergebruiken van water.

Opzet van het project is het gebruik van alternatieve waterbronnen aan te moedigen. Het omvat 2 luiken, enerzijds de opvang, buffering en hergebruik van hemelwater en anderzijds het hergebruik van effluent van rioolwaterzuiveringsinstallaties. Het restwaterproject kadert in de samenwerkingsovereenkomst tussen Aquafin en het Vlaams Gewest.

'Met de Blue Deal heeft Vlaanderen ambitieuze plannen om waterschaarste en droogteproblematieken in onze regio aan te pakken", zegt Jo Brouns. "Ook onze land- en tuinbouwers hebben veel water nodig voor hun dieren...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Milieu

Bijna 2.000 ha nieuw bos in Vlaanderen sinds 2019

Milieu Sinds 2019 is er bijna 2.000 ha nieuw bos bijgekomen in Vlaanderen, meldt het kabinet van Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir. De helft daarvan plantte de Vlaamse overheid, maar ook lokale besturen droegen bij. Om hun bijdrage te eren, werden er op 14 mei in Brugge Boslabels uitgereikt aan de gemeenten die het meeste bos plantten.
Meer artikelen bekijken