Startpagina Wetgeving

Commissie stelt certificering van koolstofverwijderingen voor om klimaatneutraliteit te helpen bereiken

Op 30 november heeft de Europese Commissie een voorstel goedgekeurd voor een eerste EU-breed vrijwillig kader voor betrouwbare certificering van hoogwaardige koolstofverwijderingen. Europarlementslid Tom Vandenkendelaere (cd&v) juicht dit toe, maar blijft kritisch.

Het voorstel zal innovatieve technologieën voor koolstofverwijdering en duurzame koolstoflandbouwoplossingen stimuleren en dragen bij tot de klimaat-, milieu- en nulverontreinigingsdoelstellingen van de EU. De voorgestelde verordening zal de capaciteit van de EU om koolstofverwijderingen te kwantificeren, monitoren en verifiëren aanzienlijk verbeteren. Meer transparantie zal het vertrouwen van de belanghebbenden en de industrie waarborgen en greenwashing voorkomen. Koolstofverwijderingen kunnen en moeten duidelijke voordelen voor het klimaat bieden en de Commissie zal prioriteit geven aan...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Wetgeving

Term ‘samengestelde landbouwer’ wordt afgeschaft

Wetgeving Het decreet over de inrichting van een gemeenschappelijke identificatie van landbouwers, exploitaties en landbouwgrond in het kader van het meststoffen- en landbouwbeleid (EPR-decreet) werd gewijzigd met het oog op de afschaffing van de constructie van de samengestelde landbouwer (SLB).
Meer artikelen bekijken