Startpagina Wetgeving

Hof van beroep Gent veroordeelt landbouwers voor mishandelen dieren

Twee landbouwers uit Appelterre (Ninove) zijn door het hof van beroep in Gent veroordeeld tot geldboetes. Alfred V.S. (86) en zoon Marc (50) werden in eerste aanleg nog vrijgesproken voor 3 feiten van dierenmishandeling. Voor 2 feiten werden ze nu wel veroordeeld. Gaia en Animal Rights reageren tevreden op het arrest.

De feiten waarvoor Gaia naar de onderzoeksrechter stapte, dateren van midden mei 2020. Een koe van de landbouwers was toen, ter hoogte van de Neerstraat, in de Dender terechtgekomen. Om het dier uit het water te halen, werd het met de hulp van een staalkabel aan een tractor vastgemaakt en zo, aan de nek, uit het water getrokken. Volgens de advocaten van Gaia en Animal Rights gebeurden er toen ook zaken die niet door de beugel konden. Twee jaar eerder, in mei 2018, waren de 2 landbouwers al eens in opspraak gekomen. Toen sleurden ze een stier, vastgemaakt aan een tractor, ettelijke meters...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Wetgeving

Term ‘samengestelde landbouwer’ wordt afgeschaft

Wetgeving Het decreet over de inrichting van een gemeenschappelijke identificatie van landbouwers, exploitaties en landbouwgrond in het kader van het meststoffen- en landbouwbeleid (EPR-decreet) werd gewijzigd met het oog op de afschaffing van de constructie van de samengestelde landbouwer (SLB).
Meer artikelen bekijken