Startpagina Wetgeving

Onvrede over uitstel voor herziening Europese chemicaliënwetgeving

De Europese Commissie heeft dinsdag 18 oktober haar werkprogramma voor 2023 voorgesteld. De Commissie geeft hierin aan in het laatste kwartaal van volgend jaar een herziening van REACH , de verordening over alles wat met chemische stoffen te maken heeft, te willen voorstellen. Volgens critici dreigt dat uitstel de goedkeuring van een strengere wetgeving helemaal op de lange baan te schuiven.

Met haar werkprogramma lijst de Commissie op welke nieuwe wetgeving ze het volgende kalenderjaar wil voorstellen en welke bestaande verordeningen en richtlijnen ze wil vereenvoudigen, herzien of helemaal intrekken. Het valt op dat de aanpassing van de Reach-verordening pas eind 2023 zou worden voorgesteld, terwijl eerder sprake was van voorjaar 2023 of zelfs eind 2022.

Reach-wetgeving

De Reach-wetgeving is in beginsel...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Wetgeving

Term ‘samengestelde landbouwer’ wordt afgeschaft

Wetgeving Het decreet over de inrichting van een gemeenschappelijke identificatie van landbouwers, exploitaties en landbouwgrond in het kader van het meststoffen- en landbouwbeleid (EPR-decreet) werd gewijzigd met het oog op de afschaffing van de constructie van de samengestelde landbouwer (SLB).
Meer artikelen bekijken