Startpagina Pluimvee

Vlaanderen verstrengt afstandsregels tussen pluimveestallen en woongebieden

De voltallige Vlaamse regering zette het licht op groen om de afstandsregels van pluimveestallen drastisch te verstrengen in heel Vlaanderen. Concreet gaan de geldende afstanden van 225/250 m (naargelang welke reductietechnieken worden toegepast) terug naar 500/1.000 m.

Waar pluimveestallen met meer dan 60.000 dieren vroeger rekening moesten houden met een afstand van 500 m tot 1 km ten opzichte van woon-, recreatie- of natuurgebieden, in functie van de uitstoot, werd dat in 2008 door de toenmalige minister ernstig versoepeld naar een afstand van 250 of 300 m.

De Raad van State oordeelde intussen echter dat die versoepeling een ‘dermate aanzienlijke achteruitgang met betrekking tot het leefmilieu’ inhield waarvoor ‘geen enkel motief van algemeen belang’ zou bestaan...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Pluimvee

Ophokplicht pluimvee vervalt in heel Nederland

Pluimvee De ophokplicht voor pluimvee geldt niet meer in het vakantiepark Limburgse Peel en in de regio Gelderse Vallei, zo heeft de Nederlandse minister van Landbouw Piet Adema woensdag 24 april bekendgemaakt. Daarmee is de plicht in heel Nederland vervallen.
Meer artikelen bekijken