Startpagina Pluimvee

Eerste ‘welzijnskippen’ in de rekken

Sinds kort liggen kipproducten met het nieuwe, diervriendelijke label ‘Belgisch Beter Leven’ in de supermarkten Lidl, Aldi, Colruyt, Okay en Delhaize. Die kippen voldoen aan de dierenwelzijnscriteria van het Better Chicken Commitment (BCC). Het gaat om een trager groeiende kip die diervriendelijker wordt gehouden. Momenteel vind je in de supermarkt enkel nog maar verse kip en diepvrieskip met het label, en geen verwerkte kip.

Kippen die het nieuwe label dragen, kregen 40 % meer bewegingsruimte, en groeien op met daglicht, zitstokken en afleidingsspeeltjes. Daardoor krijgt de kip een fijner leven en een betere gezondheid. De Belgisch Beter Leven kip onderscheidt zich ook doordat ze geboren, gehouden en verwerkt is in België, met strenge restricties op het gebruik van antibiotica.

Het label ‘Belgisch Beter Leven’ kwam tot stand dankzij een samenwerking tussen Belgabroed, lokale kwekers, Spoormans (Arvesta), Vanden Avenne en Plukon. Ook Gaia had een voortrekkende rol...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Pluimvee

Ophokplicht pluimvee vervalt in heel Nederland

Pluimvee De ophokplicht voor pluimvee geldt niet meer in het vakantiepark Limburgse Peel en in de regio Gelderse Vallei, zo heeft de Nederlandse minister van Landbouw Piet Adema woensdag 24 april bekendgemaakt. Daarmee is de plicht in heel Nederland vervallen.
Meer artikelen bekijken