Startpagina Wetgeving

Honderden miljoenen landbouwsteun in het gedrang

De uitstoot van de veestapel wordt onvoldoende aangepakt, er is te weinig ambitie op het vlak van lucht- en waterkwaliteit, en te veel voedingsstoffen gaan verloren: de Europese Commissie tikt Vlaanderen op allerlei vlakken op de vingers voor zijn landbouwbeleid. Dat schrijven De Standaard, Gazet van Antwerpen, Het Nieuwsblad en Het Belang van Limburg vrijdag 10 juni.

Het Europese gemeenschappelijke landbouwbeleid wordt hervormd. De steun aan boeren en aan het platteland blijft bestaan, maar er komt meer aandacht voor een duurzame landbouw met respect voor milieu en klimaat.

Alle lidstaten, en in België de bevoegde regio's, moesten tegen eind vorig jaar een strategisch plan indienen waarin ze uiteenzetten hoe ze dat zouden realiseren. Maar het Vlaamse plan blijkt niet alleen te laat te zijn ingediend, het stoot ook op stevige kritiek van de Europese Commissie....

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Wetgeving

Term ‘samengestelde landbouwer’ wordt afgeschaft

Wetgeving Het decreet over de inrichting van een gemeenschappelijke identificatie van landbouwers, exploitaties en landbouwgrond in het kader van het meststoffen- en landbouwbeleid (EPR-decreet) werd gewijzigd met het oog op de afschaffing van de constructie van de samengestelde landbouwer (SLB).
Meer artikelen bekijken