Startpagina Pluimvee

EU-ministers overwegen groepsaankoop vaccins vogelgriep

De ministers van Landbouw van de EU-lidstaten hebben de Europese Commissie dinsdag verzocht om, naar aanleiding van de uitbraak van vogelgriep deze winter, de mogelijkheden te onderzoeken van een mechanisme voor groepsaankoop of vaccinbanken. Dat moet zorgen "voor een robuuste en responsieve bevoorrading" met vaccins.

Veel lidstaten, waaronder België, zijn getroffen door recente uitbraken van vogelgriep in de pluimveesector. Het gaat om "de ernstigste uitbraak in de recente geschiedenis van Europa", aldus de ministers tijdens hun bijeenkomst in Brussel.

Ze benadrukten het grensoverschrijdende karakter van de ziekte en het feit dat die zich zeer snel kan verspreiden, evenals de "ernstige sociaal-economische gevolgen die de landbouw en de handel verstoren". Ze herinnerden ook aan het risico dat het virus kan...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Pluimvee

Ophokplicht pluimvee vervalt in heel Nederland

Pluimvee De ophokplicht voor pluimvee geldt niet meer in het vakantiepark Limburgse Peel en in de regio Gelderse Vallei, zo heeft de Nederlandse minister van Landbouw Piet Adema woensdag 24 april bekendgemaakt. Daarmee is de plicht in heel Nederland vervallen.
Meer artikelen bekijken