Startpagina Wetgeving

Lachaert over stikstofakkoord: ‘te maken met fouten en ongerijmdheden’

In het stikstofakkoord dat de Vlaamse regering heeft gesloten zitten "fouten en ongerijmdheden". Die moeten rechtgezet worden om de rechtszekerheid van het akkoord te garanderen. Dat heeft Open VLD-voorzitter Egbert Lachaert donderdag gezegd bij Villa Politica. "We moeten bijsturen waar er problemen zijn", aldus Lachaert.

De discussie over het stikstofakkoord van de Vlaamse regering blijft knetteren. Terwijl regeringspartij N-VA hamert op de strikte naleving van de afspraken die in februari zijn gemaakt, krijgt het akkoord de laatste tijd niet alleen kritiek van landbouw- en milieuorganisaties, maar ook van binnen de eigen meerderheid. Die kritiek is bij momenten zo fel dat minister-president Jan Jambon woensdag in het Vlaams Parlement van de oppositie nog de vraag kreeg of er überhaupt nog wel een akkoord is.

Open VLD-voorzitter Egbert Lachaert noemt de...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Wetgeving

Term ‘samengestelde landbouwer’ wordt afgeschaft

Wetgeving Het decreet over de inrichting van een gemeenschappelijke identificatie van landbouwers, exploitaties en landbouwgrond in het kader van het meststoffen- en landbouwbeleid (EPR-decreet) werd gewijzigd met het oog op de afschaffing van de constructie van de samengestelde landbouwer (SLB).
Meer artikelen bekijken