Startpagina Wetgeving

Chaos in Vlaamse regering over stikstofakkoord

Meerderheidspartijen cd&v en vooral Open VLD voeren de druk op in het dossier van het stikstofakkoord van de Vlaamse regering. Volgens Open VLD-parlementslid Gwendolyn Rutten bestaat er ‘grote rechtsonzekerheid’ over de lijst van 41 rode bedrijven, de zogenaamde 'piekbelasters' die volgens het akkoord tegen uiterlijk 2025 moeten sluiten. Coalitiepartner N-VA krijgt het op de heupen van die kritiek.

Volgens minister-president Jan Jambon ligt een herziening van het stikstofakkoord totaal niet op tafel. Zo stelde hij nog voor aanvang van de commissie Landbouw in het Vlaamse Parlement op 18 mei op Radio 1. De uitvoering van het stikstofakkoord staat volgens hem niet ter discussie.

Maar nog voor de woorden van Jambon koud waren, regende het in het Vlaams Parlement kritische vragen en bedenkingen van coalitiepartners cd&v en Open VLD over datzelfde akkoord. Dat akkoord bepaalt onder meer dat een...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Wetgeving

Term ‘samengestelde landbouwer’ wordt afgeschaft

Wetgeving Het decreet over de inrichting van een gemeenschappelijke identificatie van landbouwers, exploitaties en landbouwgrond in het kader van het meststoffen- en landbouwbeleid (EPR-decreet) werd gewijzigd met het oog op de afschaffing van de constructie van de samengestelde landbouwer (SLB).
Meer artikelen bekijken