Startpagina Actueel

VLAM zet weer 4 traditionele streekproducten met streekproduct.be

VLAM geeft de erkenning Streekproduct.be aan 4 traditionele streekproducten van producenten die opnieuw aanknopen bij de familietraditie, namelijk Belgische elixir van de vierde generatie Stokerij De Poldernaar, nu BV Vieux Nouveau Antwerp; Frans Beckers uit Zutendaal levert opnieuw Limburgs boekweit en boekweitmeel; Bart Nauwelaerts herstart het familiebedrijf Confiserie Nilona in Puurs en grijpt terug naar recepten van rumrotsen en buche coco van zijn grootvader.

Elk jaar voorziet het Steunpunt Streekproducten in de schoot van VLAM 3 erkenningsrondes voor Vlaamse traditionele streekproducten. De Beoordelingscommissie, die samengesteld is uit specialisten uit alle voedingsdomeinen, onderzoekt de aanvragen en adviseert de Sectorgroep Streekproducten van VLAM, die beslist over de erkenningen.

In de tweede erkenningsronde van 2022 kregen 4 producten het label Streekproduct.be . De aanvragers mogen voortaan het label Streekproduct.be gebruiken op hun product en in hun communicatie. Het betreft Belgische elixir van...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Actueel

Meer artikelen bekijken