Startpagina Edito

Burger wikt niet maar beschikt

Vertrouwen komt te voet en gaat te paard. Het is een spreekwoord dat keer op keer in zijn waarheidsgehalte wordt bevestigd. Eens het vertrouwen definitief geschonden, is het een werk van lange adem om het terug te winnen. De landbouwsector weet er alles van. De dioxinecrisis was zo’n harde klap voor het consumentenvertrouwen in de landbouw, dat de gevolgen hiervan nog altijd nazinderen. Een aantal bedrijven kwam de klap zelfs helemaal niet te boven.

Maar uitzonderingen bevestigen de regel. Uit een enquête die Fedagrim bij de consument liet uitvoeren (lees meer p. 4) blijkt dat de consument zijn vertrouwen in de landbouw behouden heeft, ondanks de fipronilcrisis. We horen sommige lezers al argumenteren dat dit maar normaal is, aangezien landbouwers slachtoffer waren van malafide personen en geen dader, maar dat waren ze in de dioxinecrisis ook. De consument reageert niet altijd logisch.

Dat laatste hoeft ook niet helemaal te verwonderen; de doorsnee consument weet immers ook weinig over de...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Edito

Edito: (H)eerlijk dichtbij, maar... voor de consument soms te veraf

Edito Tijdens de ‘Week van de Korte Keten’ – dit jaar van 18 tot 26 mei – zetten weer heel wat producenten hun aanbod aan (h)eerlijke producten extra in de kijker. Verser kunnen de producten niet op je bord belanden, maar toch raakt die consument niet altijd meer op het boerenerf.
Meer artikelen bekijken