Startpagina Pluimvee

16 miljoen vogels geslacht sinds vogelgriepuitbraak in Frankrijk, maar epidemie neemt af

Sinds het uitbreken van de vogelgriepepidemie in Frankrijk, in november, zijn ongeveer 16 miljoen vogels geslacht. Dat is een record, meldt het Franse ministerie van Landbouw. “De piek van de epidemie is aan het einde van de maand maart gepasseerd en de epizoötie vertraagt”, klinkt het bij het landbouwministerie.

Sinds het eerste geregistreerde geval, eind november in het noorden van Frankrijk, raakten 1.364 boerderijen besmet met het vogelgriepvirus. In de Vendée en de aangrenzende departementen werden 857 uitbraken geregistreerd. Daar gingen de autoriteiten over tot massale slachting van zowel zieke als gezonde dieren, als preventieve maatregel.

Gewoonlijk beperken vogelgriepuitbraken zich tot het zuidwesten van het land, in het bijzonder tot eendenfokkerijen voor de productie van foie gras. Vorig jaar...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Pluimvee

Ophokplicht pluimvee vervalt in heel Nederland

Pluimvee De ophokplicht voor pluimvee geldt niet meer in het vakantiepark Limburgse Peel en in de regio Gelderse Vallei, zo heeft de Nederlandse minister van Landbouw Piet Adema woensdag 24 april bekendgemaakt. Daarmee is de plicht in heel Nederland vervallen.
Meer artikelen bekijken